A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Tuesday, February 12, 2008

Τέλος χρόνου

Τέλος χρόνου

Διαβαζα ότι οι Μάια συμφωνα με ένα ημερολόγιο που είχαν κατασκευάσει (βασισμένο στους κύκλους της σελήνης και της Αφροδίτης αλλά και τον αριθμό φ), τοποθετούν το τέλος της δικής τους τουλάχιστον ύπαρξης στο 2012 (ζούν περίπου 2,000,000 Μάια σήμερα).

Διάφοροι σύγχρονοι «μελοντολόγοι» φρονούν ότι θα έπρεπε να είχαμε πανικοβληθεί ήδη αφού «ο καιρός γαρ εγγύς» κυρίως γιατί το λένε οι γραφές και όχι οι βάρβαροι.

Απ’ την άλλη μεριά θυμόμουνα το τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη, που τόσο απλά αλλά και προφητικά έλεγε

Έβαλ’ ο Θεός σημάδι
Παληκάρι στα Σφακιά
κι ο πατέρας του στον Άδη
ακουσε μια τουφεκιά.

Της γεννιάς μου βασιλιά
Μην κατέβεις τα σκαλιά,
Πιές αθάνατο νερό
Να νικήσεις τον καιρό.

Τι κομψότητα στην έκφραση ! Πόση ομορφιά ! Χωρίς κορώνες πανικού και εσχατολογία, χωρίς την παραμικρή βλέψη για υστεροφημία – τίποτα. ‘Ετσι απλά, γρήγορα και καθαρά σαν τον ήχο της τουφεκιάς και μάλιστα δίχως αντίλαλο.

Σύντεκνε καλά τα είπες μα δεν είμαι σίγουρος πως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει κανείς να νικήσει τον καιρό. Σαν βαρέσει η τουφεκιά πιο καλά να σταθείς με το στέρνο ανοιχτό να σε βρεί στην καρδιά μια κι έξω, παρά να σκιάζεσαι σκυφτός μην σε βρεί το βόλι. Αυτό δεν έκανες κι εσύ άλλωστε?

Πατέρα αν ακούσεις καμμιά τουφεκιά, μην ψάξεις για αθάνατο νερό να μου δώσεις, πάρε και σύ το πειρατικό σου μουσκέτο και δως μου άλλη μια, να νταμώσουμε πιο γρήγορα. Θα φοβάμαι βέβαια και θα σκέφτομε εγωιστικά πως θα τα βγάλουν πέρα οι πίσω μoυ δίχως εμένα, αλλά ευτυχώς όπως έλεγε η γιαγιά μου «έχει ο Γιαραμπής, κι όσο έχει ο Γιαραμπής μην φοβάσαι τίποτα».

ioannispk – son of a pirate

2 comments:

Anonymous said...

φ = (1 + SQRT 5)/2 = 1,6180339887...

Pal-Pal said...

Διαβασα και εγω σημερα κατι αναλογο σε μια Κυριακατικη εφημεριδα,αλλοστε αυτο δεν ειναι καινουργιο.
Πιστευω και εγω στην θεωρια των κυκλων και της επαναληψημοτητας.Με μια διαφορα ομως,πως "ποτε ενα επαναλαμβανομενο γεγονος δεν ειναι "ακριβως" το ιδιο με το προηγουμενο"
Εαν συμβαινει κατι τετοιο,τοτε μπορουμε να μιλαμε για αυστηρους νομους της φυσης που στην περιπτωση των Μαγιας μαλλον δεν ισχυει.
Η κβαντικη επιρροη κανει τον κοσμο και τα γεγονοτα δυσκολα προβλεψιμα.Μια τουφεκια στο δασος και το τρεξιμο του λαγου που σταθηκε τυχερος να γλυτωσει απο τα σκαγια μπορει να αλλαξει λιγο την επαναλαμβανομενη συνεπεια να βρεθει στιφαδο στο τραπεζι μας.
Οι τουφεκιες παντα θα πεφτουν μα ΠΟΤΕ δεν θα ειναι ΟΛΕΣ ευστοχες.Αλλοστε υπαρχουν και οιεμπλοκες....... Οσο για αυτους που εφυγαν,δεν τους αφησαν να παρουν μαζυ τους τα μουσκετα τους γιατι αυτοι ειναι οι μονοι που δεν αστοχουν ποτε....

JPAL