A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Wednesday, February 27, 2008

Λίστα με έξι πράγματα για να θυμάμαι

Λίστα με έξι πράγματα για να θυμάμαι (27 Φεβ. 2008)

Λοιπόν έχουμε και λέμε για να μην ξεχάσω τίποτα και με βρεί το … μέλλον απροετοίμαστο.

  1. Το πετρέλαιο έχει σχεδόν ξεπεράσει τα Δολ $ 100 το βαρέλι, αυτό σημαίνει για την τσέπη μου περίπου Ευρώ 0,95 (λέγε 1) το λίτρο, πράγμα που σε μία οικονομία / κοινωνία βασισμένη στο πετρέλαιο δεν είναι καθόλου αμελητέο.
    «Να θυμηθώ να βρώ εναλλακτική λύση …».
  2. Το δολάριο έχει φτάσει να αντιστοιχεί σε Ευρώ 1,50. Αυτό σημαίνει ότι εκτός του προφανούς (η Αμερικάνικη οικονομία παει κατά, ποιος ξέρει που) ότι η Ευρωπαική (που με νοιάζει πιο πολύ) ακολουθεί κατά πόδας, όντας άρηκτα συνδεδεμένη με την πρώτη.
    «Να θυμηθώ να βρώ τρόπο να ξεφύγω από αυτόν το κλειό».
  3. Οι αναπτυσόμενες οικονομίες (βλ. Κινα, Ινδίες, Βραζηλία κτλ), προς το παρόν μοιάζουν με γίγαντες με πήλινα πόδια. Άρα δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι κανείς μπορεί να ελπίζει σε αυτές, άσε που και οι ίδιες απαρτίζονται κατά ένα μεγάλο μέρος από Ευρωπαικά και Αμερικάνικα κεφάλαια, αρα …
    «Να θυμηθώ να βρώ αποδείξεις ότι υπάρχει ελπίδα για την οικονομία».
  4. Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, ίσως του Κολωνακίου, της Εκάλης και πιος ξέρει ποιών άλλων αμφισβητείτε. Αυτό σημάνει ότι ίσως να πρέπει να μάθω να ζώ σε λιγότερο χώρο από ότι μου αναλογεί τώρα, αφού η διεκδίκησή του υπάρχοντος μοιάζει μάλλον άπιαστο όνειρο. Ισως έτσι και να έμοιαζε όταν (αν θυμάμε καλά) το 1880 με την συνθήκη του Αγίου Στεφάνου και μετά τον Ρωσο τουρκικό πόλεμο, μας παραχωρήθηκε μέρος της Θεσσαλίας και μια περιοχή γύρω από την Αρτα, χωρίς να κάνουμε τίποτα (ως εί παρόντες). Μπορεί να ήλθε η ώρα να μοιραστούν τα εδάφη σε … «ποιο καλά παιδία» τώρα.
    «Να θυμηθώ να επισκευθώ την Βόρεια Ελλάδα και να βγάλω πολλές φωτογραφίες».
  5. Η κοινωνία τεμαχίζεται με τις διαχωριστικές γραμμές όλο και να πληθαίνουν. Εισαι πλούσιος η φτωχός? Δεξιός η αριστερός, Ημεδαπός η αλλοδαπός?, Βόρειος η Νότιος?, Ασπρος η Εγχρωμος?, Ολυμπιακός η ΠΑΟ? Χριστιανός η Μουσουλμάνος? Και πάει λέγοντας σε μια ατέλειωτη λίστα διαχωρισμών. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός μπορεί να διαχειριστεί ποιο εύκολα από όποιον το θελήσει.
    «Να θυμηθώ το σύνθημα ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ».
  6. Το νερό δεν είναι πια αρκετό και κοστίζει μια περιουσία. Δεν μοιάζει πιθανό να λυθεί το πρόβλημα σύντομα και για αυτό.
    «Να θυμηθώ να αγοράσω γάλα που είναι φθηνότερο».

Δεν γράφω περισσότερα πράγματα για να θυμηθώ διότι θα βυθιστώ στην κατάθλιψη. Κοιτώντας τη λίστα μου διαπιστώνω ότι μετα βίας μπορώ να πραγματοποιήσω το 50% από τους στόχους μου – άρα ΕΙΜΑΙ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ???!!!!

ΒΟΗΘΕΙΑ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ – ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΤΟΦΙΟ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΗ ΖΩΗ!

ioannispk - son of a pirate

3 comments:

Anonymous said...

Μια φορά ένας λοχίας πλησίασε τον λοχαγό του και του είπε
«Η μέχρι τώρα εκβαση της μάχης δεν μοιάζει ευνοική για μας. Νομίζω ότι θα μας υπερνικίσουν και θα υποστούμε απώλειες».
Ο λοχαγός σκέφτηκε για λίγο και του είπε
«Το να αγωνιζεσε για τα ιδανικά που πιστεύεις είναι μια μεγάλη νίκη όποια και να είναι η έκβαση της μάχης»
Ο λοχίας έφυγε ψυχωμένος να πολεμίσει περισσότερο. Ο λοχαγός σκεπτικός επικοινώνησε με τους ανωτέρους του και ανέφερε.
«Παρά τις ηρωικές προσπάθεις των ανδρών δεν δυνάμεθα να αντικρούσουμε τους επιτιθεμένους. Υστερούντες σε αριθμό μαχόμαστε την υπεροπλία για τα ιδανικά μας».
Ο λοχαγός δεν άκουσε ποτέ την απάντηση των ανωτέρων του. Στην σιγή του ασυρμάτου ο συνταγματάρχης μουρμούρισε.
«Δανικά ιδανικά».
Γιατί έτσι συβαίνει συνηθως , δανειζόμαστε δήθεν ιδανικά, τα υοθετούμε σαν δικά μας, αγωνιζόμαστε και πεθαίνουμε για αυτά για να καταλίξουμε στατησικό στοιχείο στο τέλος της μάχης.

ioannispk - son of a pirate said...

Δεν ξέρω αν υπάρχουν πραγματικά ιδανικά, όπως δεν είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν πραγματικοί αριστεροί η δεξιοί η όπως αλλιώς θέλεις να τους πείς.
Υπάρχουν μόνο πλούσιοι και φτωχοί, προνομιούχοι και μη και πάνω από όλα υπάρχουν εκμεταλευτές της ανθρώπινης ευαισθησίας και της έμφυτης δίψας για δικαιότερη μοιρασιά των αγαθών του κόσμου – της ζωής!
Με δεξιό η αριστερό τρόπο ο φτωχός δεν νοιάζετε για το πως θα γίνει η ζωή του καλύτερη, τον νοιάζει μόνο να ζήσει!
Τα υπόλοιπα είναι για τους προνομιούχους έχοντες να κουβεντίαζουν.

Pal-Pal said...

Και το εβδομο!

Μην ξεχασεις να γεμισεις με μελανι τον στυλο σου, γιατι αλοιμονο αν δεν εχουμε το πρωι κατι να διαβαζουμε απο εσενα....
JPAL