A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Sunday, March 04, 2007

Περιμένοντας τους Βαρβάρους ΜκΙΙ

Περιμένοντας τους Βαρβάρους ΜκΙΙ

Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης – (active link click to follow)

Όλο το ποίημα παράθετε στο http://ioannispk.blogspot.com/2007/03/blog-post_04.html


Διάβασα πρόσφατα ότι ο Μιλόσεβιτς αθωώθηκε (μετά θάνατον) για τα εγκλήματα που είχε κατηγορηθεί ότι διέπραξε στην Σρεμπρένιτσα (σφαγή περίπου 8,000 μουσουλμάνων τον Ιούλιο του 1995).

Πάρ’ όλο που προσπαθώ φιλότιμα (sic) να σκέφτομαι όσο το δυνατόν περισσότερο «politically correct», δεν κατάφερα να φράξω την διχαστική διαρροή του μυαλού μου και σχεδόν αυτόματα σκέφτηκα το ποίημα του Κ Καβάφη «Περιμένοντας τους Βαρβάρους», τμήμα του οποίου παραθέτω στην αρχή του κειμένου.

«Η δύναμη του ποιήματος του Καβάφη βρίσκεται εν μέρει στο γεγονός ότι σε κάνει να σκεφτείς ότι αυτό που συμβαίνει μπορεί τελικά να μη συμβαίνει στην πραγματικότητα», παρατηρεί ο ποιητής Ρόμπερτ Πίνσκι.

Μα την πίστη μου πολύ ωραία εφεύρεση αυτοί οι Βάρβαροι! Μ’ αρέσουν πολύ μοναχά που οι δικοί μου οι ΒΑΡΒΑΡΟΙ υπάρχουν, έχουν σάρκα και οστά, ιδεολογικό υπόβαθρο και οικονομική υπόσταση, είναι πολύγλωσσοι και ενάντια στον αρχαιοελληνικό όρο μιλούν και Ελληνικά φυσικά.

Τι θα γίνει παιδιά ? Μέχρι πότε θα δεχόμαστε την ελέω συμφερόντων επινόηση των Βαρβάρων, από πραγματικούς ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ? Γιατί δεν στηλιτεύουμε με την απαξίωση μας τα ΜΜΕ που τρέφουν τέτοιες απαράδεκτες μεθόδους πλύσης εγκέφαλου?

Πότε θα μάθουμε τη αλήθεια και πότε θα ξεχωρίσουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί βάρβαροι?

Μάλλον ο εναπομείνας βιολογικός μου χρόνος (απρόοπτου τε και μη) δεν θα μου επιτρέψει να λάβω ικανοποιητικές απαντήσεις στα ερωτήματα μου.

ioannispk – son of a pirate

Σημείωση
Οταν εντείνονταν οι συζητήσεις στη Βρετανία για το αν θα έπρεπε η χώρα να είχε συμμετάσχει στον πόλεμο κατά του Ιράκ και αν οι εξηγήσεις που έδωσε η κυβέρνηση Μπλερ ήταν όντως πειστικές, το Τέταρτο Πρόγραμμα Ραδιοφωνίας του BBC αφιέρωσε μία ολόκληρη εκπομπή σε ένα από τα πιο γνωστά ποιήματα του Καβάφη, το ποίημα «Περιμένοντας τους βαρβάρους», ένα κείμενο που, όπως υποστήριξαν πολλοί απ' αυτούς που πήραν μέρος στο πρόγραμμα του BBC, ανοίγει διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

No comments: