A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Thursday, August 23, 2007

Ένα παιδί κοιτάει τα άστρα.

Ένα παιδί κοιτάει τα άστρα.

Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να στρέφουν το βλέμμα στα αστέρια? Είναι άραγε ο θαυμασμός και η έκσταση που δημιουργεί το συμπαντικό θαύμα, είναι μήπως η σύγκριση μεγεθών που μειώνει την ανθρώπινη ύπαρξη σε τίποτε περισσότερο από σκόνη, ή μήπως η προσμονή του μέλλοντος και η ανασφάλεια? Αφήνω έξω την αγνή έρευνα (ερασιτεχνική και μη) για προφανείς λόγους.

Ο Μενέλαος Λουντέμης στο μυθιστόρημά του – γραμμένο σε μια άλλη εποχή, παρά τις αντιξοότητες του ήρωά του (Μέλιου) αλλά και τις δικές του πέρναγε ένα μήνυμα αισιοδοξίας (αν και καλά κρυμμένο). Είχε ίσως λιγότερο άγχος για το αύριο.

Σήμερα ο άνθρωπος “Star Gazer” κοιτά τα άστρα με την αγωνία ότι αυτό που βλέπει δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παρελθόν την εξέλιξη του οποίου απλά δεν έχει ακόμα βιώσει, η αυτή δεν έχει φθάσει ακόμα στην δική του κοσμική γωνιά από τις εσχατιές του σύμπαντος. Βέβαια δεν παύει να θαυμάζει την «Δημιουργία» είτε την πιστεύει είτε όχι. Το ερώτημα όμως της εξέλιξης το παρελθόντος που παρατηρεί τον βασανίζει.

Ο άνθρωπος κατέφευγε στα άστρα για να διαβάσει το μέλλον σχεδόν από τότε που σήκωσε το βλέμμα του από το χώμα – πρωτάνθρωπος. Δεν είναι αξιοπρόσεκτο ότι πάντα ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων κοιτούσε το συμπαντικό παρελθόν για να διαβάσει το μέλλον ?

Το θέμα κατά την γνώμη μου δεν είναι τι κοιτάμε για να μάθουμε το μέλλον, αλλά γιατί ενδιαφερόμαστε για αυτό και περισσότερο γιατί όσο περισσότερο προοδεύουμε τόσο περισσότερο αγωνιούμε να μάθουμε το μέλλον μας.

ioannispk – son of a pirate

4 comments:

ioannispk - son of a pirate said...

http://oneiractive.pblogs.gr/2007/08/peftoyn-t-asteria.html

Για διαβάστε παρακαλώ τι έγραψε μια μαθήτρια απο την Πάφο.

Anonymous said...

Καλο? :)

ioannispk - son of a pirate said...

Stefani - sygnomi pou den rotisa prin kano anafora sto site sou.

Mou arese poly ayto pou egrapses sto blog sou.

Anonymous said...

it is ok :) kali sinexia....
kalo vradi...:)