A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Wednesday, October 17, 2007

Οικονομία της κερδοσκοπίας

Οικονομία της κερδοσκοπίας

Είναι πράγματι αξιοπρόσεκτο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ανα τον κόσμο κερδοσκόποι τρίβουν τα χέρια τους με το πεδίο δράσης που τους ανοίγετε από το διάτρητο σύστημα της παγκόσμιας οικονομίας.

Το πετρέλαιο έφτασε και ξεπέρασε τα 88 Δολάρια ΗΠΑ, μέσα σε φήμες και σενάρια για
  1. Εισβολή της Τουρκίας στο ΙΡΑΝ.
  2. Επικείμενες απεργίες στην Νιγηρία.
  3. Τυφώνες και ισχυρές καταιγίδες στον κόλπο του Μεξικού και άλλες δυσοίωνες μετεωρολογικές προβλέψεις.
και ένα σωρό άλλα σενάρια που ρίχνουν λάδι στην φωτιά του σπέκουλου.

Οι κερδοσκόποι οργιάζουν και γεμίζουν τις τσέπες τους ανεβοκατεβάζοντας τις τιμές κατά πως του αρέσει. Είπαμε είναι και οι αγορές νευρικές …

Μέσα σε όλα αυτά ο κάθε λογής μικρο έμπορος, μικροεπιχειρηματίας, επιτηδευματίας κτλ, εκφράζει και αυτός την γνώμη του με βάση την αλάνθαστη … (τρομάρα της) πηγή πληροφορίας την τηλεόραση Φυσικά το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις την τιμή του πατσά να αναβαίνει πέντε φορές περισσότερο από το πετρέλαιο Brent, ενώ το – σαλέπι – ακολουθεί αναλόγως.

Φυσικά κανένας δεν λέει τίποτα για το γεγονός ότι ανεβαίνει μεν το πετρέλαιο αλλά το ίδιο κάνει και το Ευρώ σε σχέση με το Δολάριο ούτε φυσικά ενδιαφέρετε κάποιος να χαλιναγωγήσει την οικονομολογικό οίστρο του μανάβη της λαϊκής που ανατιμά ωριαία τα καρότα, ανάλογα με το GOLD FIXING του Λονδίνου.

Η κυβέρνηση και φυσικά το καταναλωτικό κίνημα ανύπαρκτα. Προς το παρόν μας ενδιαφέρει για το αν την αρχηγική ασπίδα του ΠΑΣΟΚ θα χρειαστεί να την σηκώσουν περισσότεροι από δύο βαστάζοι κατά την παλιά Γαλατική Παράδοση( Η ιδέα αυτή δεν είναι πρωτογενής την δανείστηκα από γελοιογραφία γνωστής κυριακάτικης εφημερίδας).

Ο φτωχός λαός καλείτε λοιπόν να καλύψει

1. Τα λεφτά του σπέκουλου που ζητούν να λάβουν οι κερδοσκόποι και
2. Τις ανατιμήσεις των προϊόντων προκύπτουν σαν αποτέλεσμα.

ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙ ????
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΖΗΛΕΜΑ ????

Καλώ όσους μπορούν να διαμαρτυρηθούν με όποιο τρόπο μπορούν –έστω γράφοντας ένα μήνυμα η κουβεντιάζοντας με κάποιο γνωστό τους το θέμα. Κινδυνεύουμε να αποκοιμηθούμε και να μην καταλαβαίνουμε τι μας συμβαίνει.

Βοηθήστε όπως μπορείτε –διαμαρτυρηθείτε, να μπει τέλος στο κερδοσκοπικό σπέκουλο. Μην δέχεστε να νομιμοποιείται η κλεψιά εις βάρος όλων μας στο όνομα του δήθεν οικονομικού συστήματος. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ... ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.

ioannispk - son of a pirate

3 comments:

Pal-Pal said...

Ειπες για λαικες αγορες.. και σκεφθηκα τα παραφορτωμενα καροτσακια της λαικης με τις
ροδες ισα που ν'αντεχουν την απληστια μας, ομοια με τα τραινα στις Ινδιες με τους ανθρωπους κυριολεκτικα να κρεμονται απο τις οροφες των βαγονιων.
Τα καροτσια πεθαινουν στους δρομους της κερδοσκοπιας μα η νοικοκυρα παραπονιεται πως το .....καλαθι της ειναι αδειο..
Σωστα γιατι τωρα ψωνιζουν με καροτσια-τι να χωρεσει ενα καλαθι..
Και οι διαμαρτυριες μονο σε καποιους ρεπορτερ των καναλιων που βρισκουν κατι γραφικα γεροντια ετσι για να γεμισουν τις πρωιναδικες εκπομπες των.
Ειλικρινα νοιωθω και εγω να την βρισκω οταν με κλεβουνε...Σπανια παραπονιεμαι... Μαζοχας κανονικος.
jpal

ioannispk - son of a pirate said...

Φίλε Jpal
Δεν νομιζω οτι προκειτε περι μαζοχισμού. Απλα ολοι αισθανομαστε οπως ο αξαντλημενος ναυαγός που αφήνει την τύχη του στο κύμα. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ τόσο που δεν έχουμε δύναμη να αντισταθούμε. Αυτό είναι όλο νομίζω. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για μένα. Σπάνια παραπονούμε και φυσικά προσπαθώ να εθελοτυφλώ στην πραγματικότητα. Είναι όμως αυτό σωστό?

Pal-Pal said...

Σιγουρα δεν ειναι σωστο . Εχουμε γινει προγραμματισμενα ρομποτ των λιγων .Αυτο δεν λεει ομως οτι δεν πρεπει να αντιδρουμε η ακομη και να επαναστατοθμε. Μερικες φορες ενας μονο ανθρωπος ειναι ικανος να τους κανει.... την ζημεια. Εσυ παντως μην σταματας να αντιδρας με το δικο σου τροπο.
Υ.Γ Ανεβασμενο το blog το βρισκω μερα με την μερα . Προχωρα .....