A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Saturday, October 21, 2006

Στεριά και θάλασσα & ... "απέριττες" σκέψεις

Στεριά και Θάλασσα & ... «απέριττες» σκέψεις

Μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση, η στεριά δεν με θέλει. Ίσως και να είναι απλά μια φυσική αντίδραση βασμένη στην δική μου δράση, που μάλλον αρνητική είναι στις περισσότερες στεριανές δραστηριότητες. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσω ότι αυτή μου η άρνηση δεν έχει κανένα ίχνος απέχθειας η μίσους, ούτε καθόλου τάσεις η ίχνη υποβιβασμού. Απλά η στεριά κι εγώ, μαζί δεν κάνουμε μα όπως φαίνεται τελικά και χώρια δεν μπορούμε.
Να, για παράδειγμα προχθές προσπάθησα να γράψω δυο σκέψεις πάνω σε μια φωτογραφία που τράβηξα στην Πελοπόννησο. Ε, λοιπόν, πότε ο server έπεφτε, πότε το PC κόλλαγε, πότε το μέγεθος της φωτογραφίας δεν ταίριαζε με το κείμενο, πότε, πότε, πότε ...
Τελικά με τα πολλά ανέβηκε η φωτογραφία και το κείμενο (σχετικό με την στεριά) κακήν κακώς. Από τότε είπα τέλος ! Ακόμα και να θέλω να πω κάτι για την στεριά θα βάζω και μια πινελιά θάλασσα έτσι για την γεύση, για να μην ξεχνάω ποιος είμαι και ποιά είναι η παράδοση μου.

Με φόντο το πέλαγος, τα γαϊδουράγκαθα είναι και παραμένουν στολίδια του νησιωτικού τοπίου, είτε πράσινα την άνοιξη, είτε ξερά τις άλλες εποχές. Εκτός από το οπτικό όμως συμπλήρωμα τα φυτά τούτα παρέχουν και ακουστικό ερέθισμα. Σφυρίζουν χαρακτηριστικά στον νησιώτικο αέρα και μαζί με την φωνή του γλάρου θαρρείς και φτιάχνουν την μουσική υπόκρουση του θεάτρου της νησιωτικής ζωής και κουλτούρας.
Δεν ξέρω γιατί αλλά όταν τα βλέπω αποξηραμένα να στέκουν εν είδη «απέριττου» στολισμού σε αθηναϊκά βάζα, εκτός από την αλμύρα που νιώθω στο στόμα, δεν μπορώ να συγκρατήσω ένα αίσθημα θυμού. Θυμού απέναντι στην ανθρώπινη απερισκεψία που νομίζει πως μπορεί να φυλακίσει τα λεύτερα αυτά πλάσματα (γατί δεν είναι μόνο ο άνθρωπος και τα ζώα πλάσματα της φύσης αλλά και τα φυτά), σε ένα μικροαστικό σαλόνι η καθιστικό και να τα βαφτίζει κιόλας «απέριττα» στολίδια.
- Για κοίτα που ήμουνα και .. «απέριττο» σαν φύτρωνα στο λόφο της Αγίας Τριάδας και δεν το ‘ξερα ... (θα σκέφτεται σίγουρα το γαϊδουράγκαθο).

Δεν πειράζει σύντροφοι (πρώην και νυν), λίγο περιττό στην ζωή μας δεν βλάπτει. Ας είναι ο λόγος μας λίγο πιο «απέριττος» και αυτό φτάνει.

ioannispk – son of a pirate
Posted by Picasa

2 comments:

Pal-Pal said...

Σκεφθηκες ποτε μηπως θα ηθελες να ησουν κορμορανος να κανεις βουτιες στα Γυαλια και να ξεκουραζεσαι στο βουνο της Αγ.Τριαδας ?????
Ετσι για να συνδιαζεις καπως τη θαλλασα με τη στερια .....

Pal-Pal said...

Oσο για τα γαιδουραγκαθα η φωτογραφια ειναι οντως παρα πολυ καλη.
Η αντιδραση σου ομως για το απεριτο των Αθηναικων βαζων την βρισκω υπερβολικη...
Δεν μπορω να φανταστω οτι δεν ειναι μια "ποιητικη αδεια" υπερβαση για να τονισεις καποιες ευαισθησιες σου...