A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Monday, June 04, 2007

Γράμμα σε μια υπερφυσική η μεταφυσική οντότητα ΙΙΙ

Γράμμα σε μια υπερφυσική η μεταφυσική οντότητα ΙΙΙ

(Για την Αμαλία ...)

Αγαπητή οντότητα,

Πιθανόν να ενημερώθηκες για τα πρόσφατα ευτράπελα του κόσμου μου στον οποίο το δικαίωμα του σεβασμού στο πρόσωπο του κάθε πολίτη δεν είναι αυτονόητο.

Αναφέρομαι στην ιστορία της Αμαλίας, της νεαρής αυτής γυναίκας που κατέληξε έχοντας νιώσει για τα καλά την σκληρότητα του ιατρικού συστήματος.

Γράφει ο όρκος του Ιπποκράτη.

1. ΟΜΝΥΜΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΙΗΤΡΟΝ ΚΑΙ ΑΣΚΛΗΠΙΟΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑΝ ΚΑΙ ΘΕΟΥΣ ΠΑΝΤΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΣΑΣ ΙΣΤΟΡΑΣ ΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ , ΕΠΙΤΕΛΕΑ ΠΟΙΗΣΕΙΝ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΝ ΕΜΗΝ ΟΡΚΟΝ ΤΟΝΔΕ.
2. ΗΓΗΣΕΣΘΑΙ ΜΕΝ ΤΟΝ ΔΙΔΑΞΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΝ ΤΑΥΤΗΝ ΙΣΑ ΓΕΝΕΤΗΣΙΝ ΕΜΟΙΣΙ, ΚΑΙ ΒΙΟΥ ΚΟΙΝΩΣΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝ ΧΡΗΖΟΝΤΙ ΜΕΤΑΔΟΣΙΝ ΠΟΙΗΣΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΓΕΝΟΣ ΤΟ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΑΔΕΛΦΕΟΙΣ ΙΣΟΝ ΕΠΙΚΡΙΝΕΕΙΝ ΑΡΡΕΣΙ, ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΕΙΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΝ ΤΑΥΤΗΝ, ΗΝ ΧΡΗΙΖΩΣΙ ΜΑΝΘΑΝΕΙΝ, ΑΝΕΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΞΥΓΓΡΑΦΗΣ.
3. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΗΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΚΡΟΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΙΠΗΣ ΑΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΙΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΙΝ ΠΟΙΗΣΕΣΘΑΙ ΥΙΟΙΣΙ ΤΕ ΕΜΟΙΣΙ ΚΙΑ ΤΟΙΣΙ ΤΟΥ ΕΜΕ ΔΙΔΑΞΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΑΙΣΙ ΣΥΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙΣΙ ΤΕ ΚΑΙ ΩΡΚΙΣΜΕΝΟΙΣ ΝΟΜΩ ΙΗΤΡΙΚΩ ΑΛΛΩ ΔΕ ΟΥΔΕΝΙ.
4. ΔΙΑΙΤΗΜΑΣΙ ΤΕ ΧΡΗΖΟΜΑΙ ΕΠ'ΩΦΕΛΕΙΗ ΚΑΜΝΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΝ ΕΜΗΝ, ΕΠΙ ΔΗΛΗΣΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΗ ΕΙΡΞΕΙΝ.
5. ΟΥ ΔΩΣΩ ΔΕ ΟΥΔΕ ΦΑΡΜΑΚΟΝ ΟΥΔΕΝΙ ΑΙΤΗΘΕΙΣ ΘΑΝΑΣΙΜΟΝ, ΟΥΔΕ ΥΦΗΓΗΣΟΜΑΙ ΞΥΜΒΟΥΛΙΗΝ ΤΟΙΗΝ ΔΕ ΟΜΟΙΩΣ ΔΕ ΟΥΔΕ ΓΥΝΑΙΚΙ ΠΕΣΣΟΝ ΦΘΟΡΙΟΝ ΔΩΣΩ.
6. ΑΓΝΩΣ ΔΕ ΚΑΙ ΟΣΙΩΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΒΙΟΝ ΤΟΝ ΕΜΟΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΝ ΤΗΝ ΕΜΗΝ.
7. ΟΥ ΤΕΜΕΩ ΔΕ ΟΥΔΕ ΜΗΝ ΛΙΘΙΩΝΤΑΣ , ΕΚΧΩΡΗΣΩ ΔΕ ΕΡΓΑΤΗΣΙΝ ΑΔΡΑΣΙΝ ΠΡΗΞΙΟΣ ΤΗΣΔΕ.
8. ΕΣ ΟΙΚΙΑΣ ΔΕ ΟΚΟΣΑΣ ΑΝ ΕΣΙΩ, ΕΣΕΛΕΥΣΟΜΑΙ ΕΠ' ΩΦΕΛΕΙΗ ΚΑΜΝΟΝΤΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΕΩΝ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΙΗΣ ΕΚΟΥΣΙΗΣ ΚΑΙ ΦΘΟΡΙΗΣ ΤΗΣ ΤΕ ΑΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΠΙ ΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΩΝ , ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΩΝ.
9. Α Δ'ΑΝ ΕΝ ΘΕΡΑΠΕΙΗ Η ΙΔΩ Η ΑΚΟΥΣΩ , Η ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΘΕΡΑΠΕΙΗΣ ΚΑΤΑ ΒΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , Α ΜΗ ΧΡΗΠΟΤΕ ΕΓΚΑΛΕΣΘΑΙ ΕΞΩ , ΣΙΓΗΣΟΜΑΙ, ΑΡΡΗΤΑ ΗΓΕΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ.
10. ΟΡΚΟΝ ΕΝ ΟΥΝ ΜΟΙ ΤΟΝΔΕ ΕΠΙΤΕΛΕΑ ΠΟΙΕΟΝΤΙ ΚΑΙ ΜΗ ΞΥΓΧΕΟΝΤΙ ΕΙΗ ΕΠΑΥΡΑΣΘΑΙ ΚΑΙ ΒΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ, ΔΟΞΑΖΟΜΕΝΩ ΠΑΡΑ ΠΑΣΙΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΣ ΤΟΝ ΑΙΕΙ ΧΡΟΝΟΝ, ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΝΤΙ ΔΕ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΕΟΝΤΙ, ΤΑΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥΤΕΩΝ.


Είναι προφανές ότι ενώ η αμοιβή για την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος δεν αποκλείεται (πολύ φυσικό και θεμιτό άλλωστε), ο πατέρας της ιατρικής δεν φρόντισε να συμπεριλάβει μια ενδέκατη παράγραφο που να αναφέρεται σε αυτό που κοινότυπα αποκαλούμε «διπλό μίσθωμα».

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στον κόσμο σου σε αυτή την περίπτωση αλλά στον δικό μου τα πράγματα είναι κάπως έτσι.

Το κράτος παρέχει υποτίθεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πολίτες. Δεδομένου όμως του ότι τα από το κράτος παρερχόμενα δεν θεωρούνται ως επαρκή από τους ασκούντες την ιατρική ιδιότητα (service providers), αυτοί συμπληρώνουν την διαφορά ζητώντας οικονομική αρωγή / συμβολή από τον άρρωστο η τους περί αυτόν. Αυτό το αποκαλούμε χαϊδευτικά «φακελάκι», διότι συνήθως ένας φάκελος, υπό μορφή συνδόνης, καλείται να σκεπάσει την γύμνια του βασιλιά, αφού το παιδάκι του Άντερσεν δεν είναι εδώ να το βροντοφωνάξει, η κουράστηκε να φωνάζει και σώπασε.

Καταλήγουμε λοιπόν σε μια απλή αριθμητική ισότητα

ΚΟΣΤΟΣ ΠΕΡΊΘΑΛΨΗΣ = ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ + ΦΑΚΕΛΑΚΙ

Και για συντομία

ΚΠ = ΚΣ + Φ

Καταλαβαίνεις λοιπόν φιλτάτη οντότητα ότι επιτυχημένος πολίτης θεωρείται αυτός που έχει καταφέρει να μειώσει το ποσοστό εισφοράς του προς την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη στο ελάχιστο, του μηδενός όντως ουτοπικού στις μέρες μας και άρα θεωρουμένου ως κάτω ασυμπτωτικού ορίου (Φ > 0 εξ ορισμού του κράτους Δικαίου …). Άνω όριο δεν υφίσταται και η συνάρτηση τείνει στο άπειρο. Sky is the limit που λέμε.

Ατυχώς όμως παρατηρούμε στον κόσμο της «ελεύθερης οικονομίας», ότι ενώ η οικονομική συμβολή του πολίτη δεν μπορεί να μηδενιστεί (Φ διάφορο του μηδενός), αυτή του κράτους τείνει προς το μηδέν (ΚΣ --> 0), στην περίπτωση δε αυτή φοβάμαι ότι το μηδέν δεν αποτελεί κάτω ασυμπτωτικό όριο αλλά μία ακόμα τιμή της συνάρτησης f(ΚΠ), ( δηλαδή την ΚΣ = 0).

Φαντάσου λοιπόν αγαπητή μου την περίπτωση όπου η «ΚΣ» λάβει αρνητικές τιμές (ΚΣ < 0)...

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ !!!!!!!

Δηλαδή ΚΠ = - ΚΣ + Φ, άρα Φ = ΚΠ + ΚΣ, όπου ΚΠ και ΚΣ > 0

Αφήνω τα σχόλια και την δια βασανισμού εκπαίδευση των αρμοδίων σε σένα που άλλωστε έχεις έμπρακτα αποδείξει ότι γνωρίζεις την τεχνική αυτή τόσο καλά. Επέτρεψε μου όμως συμπαθεστάτη να σου προτείνω να διοχετεύσεις τα θηριοδαμαστικά σου ενδιαφέροντα δεόντως και όπου αυτά χρειάζονται περισσότερο αντί να τα ξοδεύεις άσκοπα εδώ και εκεί.

Φιλικά

Ioannispk son of a pirate

3 comments:

ioannispk - son of a pirate said...

Να σημειώσουμε παρακαλώ ότι η ΚΣ δεν είναι παράγωγο καμίας επιχειρηματικής δραστηριότητας του κράτους και προέρχεται καθαρά από φόρους. Άρα δηλαδή είναι χρήματα που έχει ήδη πληρώσει προκαταβολικά ο πολίτης.

Έχουμε λοιπόν τα εξής

ΚΣ και Φ είναι στην πράξη υποσύνολα της συνολικής περιουσίας του πολίτη και άρα αν η ΚΣ είναι <= 0 και Φ > 0 τότε κάποιος κλέβει την περιουσία του πολίτη ! Την δικιά μας δηλαδή !!!!!!!!!!!!!

Pal-Pal said...

Νομιζω οτι τελικα τα βρηκες με την μεταφυσικη οντοτητα και τα πατε μια χαρα. Αυτη ειναι σιγουρα που σε καταλαβαινει καλυτερα απο ολους τους αλλους.
Ετσι μην ανησυχεις εαν δεν βλεπεις συχνα σχολια στα κειμενα σου, απο .. φυσικες οντοτητες !!!!!!
Οσο για τον φιλο σου Jpal ξεροσταλιαζει καθε πρωι να μαθει πρωτος τα νεα!!

ioannispk - son of a pirate said...

Δίκιο έχεις τα βρίσκω με την οντότητα.