A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Wednesday, June 13, 2007

Ο κακός κύριος Ντί

Ο κακός κύριος Ντί

Δεν είναι μόνο η σκιά η ο ήλιος, ούτε μόνο ο χρόνος που διαμορφώνουν την διάθεση του καθένα μας. Είναι και τα καπρίτσια μιας μικρής χορδής που μας ενώνει με το σύμπαν. Κάθε φορά που τυχαίνει και χτυπά κάτι πάνω της (εσκεμμένα η μη) αυτή πάλετε και η ταλάντωσή της μεταδίδετε σε μας. Αν η ταλάντωση είναι μικρή τότε είμαστε τυχεροί και η ζωή μας, οι σχέσεις μας, ο μικρόκοσμός μας δεν διαταράσσονται πολύ, αλλιώς …

Δεν είμαστε όμως και τελείως άμοιροι ευθύνης, αφού ο καθένας μας τεντώνει την χορδή του, αλλάζοντας έτσι την συχνότητα και το εύρος της ταλάντωσης μόνος του. Βέβαια όσο πιο ισχυρός είναι κάποιος τόσο περισσότερο έλεγχο έχει στην χορδή που τον δένει με το σύμπαν, όσο πιο μικρός η και αδύναμος τόσο πιο ευαίσθητος είναι στις ταλαντώσεις, όσο μικρές και αν είναι. Είναι λοιπόν άραγε και θέμα αδρανείας η χοντροπετσίας η ευαισθησία στις ταλαντώσεις?

Ο κακός κύριος Ντί αρέσκετε να περιδιαβαίνει το σύμπαν και σαν ένα συγκρουόμενο αυτοκινητάκι να τρακάρει επίτηδες στις χορδές των ανθρώπων. Είναι ας πούμε ο κύριος Ντί ένα είδος πένας στις χορδές της κοσμικής κιθάρας. Τώρα θα μου πείς γιατί είναι κακός? Κακός γίνεται όποιος μας βγάζει από την βολή μας, όποιος μπαίνει στον μικρόκοσμό μας και σηκώνει σκόνη? Όχι απαραίτητα αν είναι μόνο σκόνη, αλλά μπορεί και ναι αν πρόκειται για κάτι σπουδαιότερο.

Είναι στα αλήθεια κακός ο κύριος Ντί η μοναχά ιδιόρρυθμος και ζαβολιάρης? Κάτι σαν καλικάντζαρος που παίζει άρπα με τα νεύρα μας? Τι θα γινόμασταν χωρίς τον κύριο Ντί ποιόν θα είχαμε να κατηγορούμε για τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας μας?

ioannispk – son of a pirate

7 comments:

Pal-Pal said...

Φιλε Ιοαννη ,
Τα αρπισματα , ο ρυθμος και γενικα η μουσικη ειναι ακουσματα που ηχουν διαφορετικα στα αυτια του καθενος.Γι'αυτο στα δισκοπωλεια υπαρχουν ραφια με Δημοτικα τραγουδια και ραφια με heavy metal ...
Για καποιους ενα τραγουδι ειναι αγγιγμα ψυχης και για αλλους παροξυσμος.
Οι κοσμικες χορδες σιγουρα παλλονται και μαλιστα με μεγαλη μαεστρια. Δεν ξερω ομως εαν ο Κυριος Ντι ειναι κακος η καλος,μεσα στην σχετικοτητα του συμπαντος και αν αυτη η μουσικη ειναι για τα πανηγυρια η τα music halls !
JPAL

ioannispk - son of a pirate said...

Φίλε JPal

Ο κύριος Ντί δεν είναι ούτε κακός ούτε κακός. Είναι απλά η έκφραση της τυχαιότητας. Είναι ο καλικάτζαρος που χαλάει την απόλυτη ομορφιά του σαρανταήμερου μόνο και μόνο για να μπορεί να εκτιμίσει κάποιος τον υπολοιπο χρόνο.
Δεν υπάρχουν κατά την γνώμη μου καλές και κακές μουσικές (πες τες στιγμές μνήμες οτι θέλεις).
Υπάρχει μια μαθηματική ακολουθία γεγονότων που για να έχουν νόημα ακολουθούν κάποιους "κανόνες" και όχι "απόλυτες εκφράσεις", όπως ακριβώς κάνει και η μουσική.

ioannispk - son of a pirate said...

Correction

Φίλε JPal

Ο κύριος Ντί δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός.

Pal-Pal said...

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι η τυχαιοτητα του κτυπηματος της πενας του Κυριου Ντι στην κοσμικη χορδη μας χαλαει την ηρεμια μας.
Τι εννοια εχει μια χορδη που δεν παλλεται?? Εκτος βεβαια αν εννοεις οτι τα αρπισματα ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος .Μην ξεχνας ομως οτι μερικοι ανθρωποι ειναι τελειως ασχετοι με την κοσμικη μουσικη και καποιος αλλος πρεπει να παιξει πανω στις χορδες τους.
Η ηρεμια καθε αλλο παρα ειναι το χαρακτηριστικο του συμπαντος.
Να ειχαμε αυτια να ακουγαμε αυτα τα αρπισματα ....JPAL

ioannispk - son of a pirate said...

Ο κύριος Ντί χτυπάει τις χορδές μας και χαλάει την αρμονία της μουσικής που εκείνη την ώρα έπαιζαν. Δεν σημαίνει πως οι χορδές μας ήταν σε ηρεμία. Καθόλου - θα μπορούσαν να παίζουν HARD ROCΚ και να πάλλοντε έντονα μεν αρμονικά δε. Η παρέμβαση του κυρίου Ντι χαλάει την αρμονία - και άρα την ηρεμία όπως αυτή την εννοεί ο καθένας. Φυσικά ο κύριος Ντι δεν είναι μια αλληγορία. Ο κύριος Ντι είναι ο κάθιδρος τύπος που πετάει το περιτύλιγμα από το σουβλάκι του λίγα μέτρα πιο πέρα απο εκεί που κάθετε - στην ίδια παραλία που κάθεσαι και εσύ και όλοι οι άλλοι ... Ο κύριος Ντι είναι αυτός που στην ηρεμία του φαραγγιού του Βίκου ακούει δυνατά - όποια μουσική νομίζει οτι του αρέσει.
Ο κύριος Ντί είναι ο διπλανός σου που δήθεν χωρίς να το θέλει σου μπαίνει μπροστά σου στην ουρά.

Εντελώς τυχαία χθες άκουσα ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο άνθρωπο να λέει την πιο κάτω φράση που νομίζω έχει πολλά να μας πει.

" Οι οχλητές είναι βραχύβιοι - σαν διάττοντες. Λάμπουν για λίγο και μετά εξαφανίζονται. Και δεν το λέμε αυτό με χαρά αλλά με λύπη για την σπατάλη της ανθρώπινης ψυχής".

Pal-Pal said...

Τωρα με καλυψες πληρως . Ισως βιαζομαι να σχολιασω τις σκεψεις σου απο ενθουσιασμο χωρις να πιανω τις ψιλες νοτες ....
Το προβλημα ομως ειναι αλλο . Αυτος ο κυριος Ντι οπως τον λες-αληθεια γιατι ? - για αλλους ειναι μια προκληση και για αλλους ενας ..γραφικος τυπακος.Αλοιμομο στους ανθρωπους που τον συναντουν τακτικα μπροστα τους. Καμοια φορα μην του δινεις και τοσο σημασια-Να δεις θα σκασει απο το κακο του.
Ευχομαι αυτο το Σαββατοκυριακο να τον δεις σαν γραφικο τυπακο και να περασεις ΚΑΛΑ J.PAL

ioannispk - son of a pirate said...

Φίλε John

Οπως έγραψα - ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΤΙ?
Πως θα μπορούσαμε να γρινιάζουμε για τις κακοτυχίες μας?
Για σκέψου ας πούμε τι αξία θα είχε μια μάχη που χάθηκε προδοτικά, χωρίς τον προδότη. (Φυσικά αυτή είναι μι απολύ παλιά ερώτηση και οχι δικιά μου). Ομως ειναι πάντα γοητευτική και άκρως ενδιαφέρουσα.
Θα υπήρχαν άραγε ήρωες χωρίς τους βασανιστές εχθρούς τους?
Άρα νομίζω χρειαζόμαστε το κύριο Ντι και μάλιστα πολύ. Ισως πιο πολύ από κάθε άλλον.
Καλό Σ/Κ!