A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Monday, June 04, 2007

Γράμμα σε μια υπερφυσική η μεταφυσική οντότητα ΙV

Γράμμα σε μια υπερφυσική η μεταφυσική οντότητα ΙV

(Περί κρατικής συμβολής στο κόστος ιατρικής περίθαλψης),
Για την Αμαλία


Αγαπητή οντότητα,

Σε συνέχεια της επιστολής μου με ημερομηνία 4 Ιουνίου 2007 (ελπίζω να κρατάμε το ίδιο ημερολόγιο αλλιώς χαθήκαμε), σε παρακαλώ να σημειώσεις ότι η Κρατική Συμβολή (ΚΣ) για ιατρική περίθαλψη (ΚΠ) δεν είναι παράγωγο καμίας επιχειρηματικής δραστηριότητας του κράτους και προέρχεται καθαρά από φόρους. Άρα δηλαδή είναι χρήματα που έχει ήδη πληρώσει προκαταβολικά ο πολίτης.

Έχουμε λοιπόν τα εξής

ΚΣ και ΦΑΚΕΛΑΚΙ (Φ) είναι στην πράξη υποσύνολα της περιουσίας του πολίτη και άρα αν η ΚΣ είναι <= 0 ( εξυπακούεται ότι Φ > 0) τότε κάποιος κλέβει την περιουσία του πολίτη. Την δικιά μας δηλαδή !!!!!!!!!!!!!

Σου θυμίζω ότι ΚΠ = ΚΣ + Φ.
Έχουμε δε δεχθεί ότι ατυχώς στις μέρες μας Φ>0 και ΚΣ τείνει στο μηδέν. Αποδεικνύεται και θεωρητικά αλλά και με πειραματική μεθοδολογία.

Στην εξίσωση υπάρχουν οι εξής παράγοντες / τανιστές.

1. Το κράτος … σε ρόλο διαχειριστή της περιουσίας των πολιτών.
2. Οι θεράποντες γενικότερα … σε ρόλο παρόχων υπηρεσιών.
3. Ο πολίτης … σε ρόλο αρρώστου η δυνητικού / μελλοντικού ασθενούς.

Ποιος είναι όμως ο αίτιος της μαθηματικής και κοινωνικής ανωμαλίας που προκύπτει από τις τιμές που παίρνουν οι μεταβλητές της εξίσωσης και οδηγούν στα παράδοξα που σου έγραψα στις 4 Ιουνίου 2007? Λοιπόν πρόσεξε πως το σκέφτομαι.

Αφού το κράτος παραμένει ακατάλυτο και αναλλοίωτο από ιδρύσεως του (και δεν εννοώ το Καποδιστριακό αλλά πολύ - πολύ παλαιότερα) , μάλλον τα κάνει όλα σωστά γιατί διαφορετικά σύμφωνα με τις αρχές της Δημοκρατίας οι πολίτες (η το πλειοψηφικό τους σύνολο) θα είχαν με την ψήφο τους εξασφαλίσει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις - Corrective Actions (A corrective action is a change implemented to address a weakness identified in a management system). Δεν το κάνουν όμως και άρα είναι ευχαριστημένοι.

Οι θεράποντες, είναι στην ουσία πάροχοι υπηρεσιών (μονοπωλιακών μεν αναγκαίων δε) που κοστολογούν την εργασία τους κατά πως νομίζουν καλύτερα και σύμφωνα με τους νόμους της ελεύθερης αγοράς που θέσπισε το κράτος, που συντηρεί ο πολίτης …

Αφού λοιπόν φρονούν ότι η αμοιβή που τους παρέχει ο πολίτης δια μέσου του κράτους δεν καλύπτει την αξία της εργασίας τους στο σύνολό της, έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν περισσότερα (για μια ακόμα φορά αυτά κελεύει το πολιτικό σύστημα που η πλειοψηφία των πολιτών επέλεξε ως το καλύτερο και άρα ΚΟΥΒΕΝΤΑ…). Τώρα το πώς το κάνουν, αυτό είναι θέμα ηθικής, παιδείας και ανατροφής της ψυχής του καθενός, όπως όμως αυτή αλλοιώνετε με τον χρόνο ζώντας μέσα το ίδιο το σύστημα … (που θέσπισε το κράτος, που συντηρεί ο πολίτης …κτλ).

Καταλήγουμε στον πολίτη – άρρωστο η μη που αφού επιλέγει να συντηρεί το κράτος στην υπάρχουσα μορφή του και σαν διαχειριστή της περιουσίας του, δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποδέχεται όλο και περισσότερους φόρους που θα αντιστοιχούν σε όλο και λιγότερες παροχές, στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης. Να αποδέχεται την καταδυνάστευση των δικαιωμάτων του και την καταπάτηση του σεβασμού του προσώπου του, αφού έτσι επέλεξε να κυβερνάτε (λαϊκή βούληση εκφρασμένη από το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σύστημα).

Το περίεργο όμως είναι ότι και οι «θεράποντες» αλλά και οι «κρατικοί λειτουργοί» επιδεικνύουν μία συμπεριφορά που μοιάζει με αυτή της στουρθοκαμήλου. Ξεχνούν δηλαδή ότι είναι και αυτοί πολίτες (για το φορολογούμενοι δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά) και άρα εν δυνάμει δέκτες των υπηρεσιών του κράτους δηλαδή του εαυτού τους.

Τραγικό – πραγματικά τραγικό μοιάζει να κινούμαστε όλοι σε μια καμπύλη Möbius (Möbius Strip) που ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να βγούμε έξω από αυτή. Απλά αλλάζουμε πλευρά μολονότι περπατάμε συνέχεια προς την ίδια κατεύθυνση.

Μα την πίστη μου ο εφιάλτης τούτος μοιάζει ατελείωτος … Τι λες και συ Οντότητα ?

Φιλικά

ioannispk son of a pirate

1 comment:

Anonymous said...

Σύμβαση αορίστου χρόνου

Τσακνής Διονύσης

Μουσική/Στίχοι: Τσακνής Διονύσης

Η σύμβαση υπογράφτηκε με μάρτυρες πολλούς

Κι έχει καθαρά, και την υπογραφή μου

Δεμένος μέχρι κόκαλο και όρους πονηρούς

Θα έχω μια ζωή οδηγό κι ερμηνευτή μου


Θυμάμαι ότι υπόγραφα πολύ, πολύ μικρός

Με πέννα από φτερό νομίζω και μελάνι

Μόνο από ανάγνωση δεν ήξερα ο φτωχός

Κι έτσι τον χρόνο κυνηγώ που τρέχει και δεν φτάνει

Όσες φορές χρειάστηκε να την συμβουλευτώ
Μονίμως είχα άδικο κι έπρεπε να πληρώνω
Κι αν κάποτε αποφάσιζα μονάχος να σκεφτώ
Η σύμβαση απαγόρευε να σκέφτομαι και μόνος

Κι αρπάω και 'γω την σύμβαση με χέρι χαλαρό
Και ψάχνω να 'βρω κάποιον που να θέλει να την κλέψει
Διότι εντός της γράφεται και μάλιστα ρητώς
Ο κάτοχος της δεν μπορεί να τηνε καταστρέψει

Αλίμονο ο κακόμοιρος δεν πρόσεξα καλά
Αντίγραφα και μάρτυρες κρατούν και σημειώσεις
Κι αν ίσως από αμέλεια χαθεί και τα λοιπά
Προβλέπει το συμβόλαιο πολύ βαριές κυρώσεις