A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Wednesday, June 06, 2007

Σαράκι είναι το βαπόρι - Γράμμα στην οντότητα V

Σαράκι είναι το βαπόρι

Αγαπητή οντότητα,

Αποφάσισα να σου γράψω για ένα θέμα που με απασχολεί σε όλη σχεδόν την πεπερασμένη ζωή μου - Το βαπόρι. Τώρα θα μου πεις πως μπορεί εκεί που είσαι εσύ να μην έχει βαπόρια. Ε δεν πειράζει θα καταλάβεις – τι οντότητα είσαι.

Σαράκι είναι το βαπόρι – σαράκι επίμονο που δεν εξαλείφετε μήτε με χημικά ούτε με μαντζούνια (δεν ξέρω τι κάνουνε τα ξόρκια αλλά δεν μ’ αρέσουνε αυτά τα πράγματα). Με καταναλώνει όχι μοναχά την μέρα που το ζω από κοντά αλλά και την νύχτα που το ονειρεύομαι.

Την μέρα με καταπίνει ολόκληρο και με κάνει κομματάκι σίδερο, μόριο πετρελαίου, σταγόνα νερού, φωτίτσα στο καζάνι, σκουριά στο κάσαρο, λάδι στο στρόφαλο, καημό στο στέρνο. Την νύχτα με στοιχειώνει…
- Γιατί κοιμάσαι? Ο ύπνος είναι μισός θάνατος!
- Να τώρα δα έτριξε ο νομέας 119 κάτω από το βαρύ φορτίο και δεν το άκουσες.
- Σε λιγάκι θα χτυπήσει ένα alarm (σειρήνα). Να ‘σαι απήκου να την ακούσεις να δεις τι τρέχει.

Στην αρχή ήτανε μονάχα ένα αυτό που ζούσα από κοντά. Ύστερα γίνανε πιο πολλά, ανάλογα πόσα θέλανε να μου εμπιστευτούνε να προσέχω. Μετά ήτανε και τα άλλα, αυτά που λυπόμουνα που τα ‘βλεπα μονάχα χωρίς οικογένεια και τα ‘περνα στην προστασία μου νοητά. Να τους στέλνω μια δυο σκέψεις να μην αισθάνονται παραπεταμένα, άσχετα αν ήτανε κουφάρια η δεμένα για παλιοσήδερα. Τελευταία έχουνε γίνει τόσα πολλά που δεν τα χωράει ο νους μου. Με καταναλώνουν αργά - σταθερά.

Για να γίνει μια σκέψη, να γυρίσει το μυαλό θέλει κι αυτό καύσιμο – ενέργεια. Τουλάχιστο έτσι είναι στον κόσμο μου. Στο δικό σου μπορεί να είναι “Free energy for all” δεν ξέρω αλλά πρέπει να βαδίζω με τα δικά μου μέτρα για να σου πω το πρόβλημά μου – να καταλάβεις.

Βάλε λοιπόν με το νου σου ότι μια ντουζίνα σκέψεις μπορεί να θέλουν την ενέργεια που έχει μέσα της ας πούμε μια φέτα ψωμί η κάτι τέτοιο ( - τι είναι ψωμί? Καλά άστο πες το energy cluster και συνεννοηθήκαμε), ανάλογα υποθέτω με το μοντέλο του μυαλού. Άμα είναι που λέει ο λόγος σαν τις γιαπωνέζικες μηχανές σώθηκες ( και μην πεις τι είναι γιαπωνέζικες γιατί έφυγα …) , αλλιώς θες ένα φούρνο ψωμιά για να σκεφτείς που μένεις. Λογάριασε λοιπόν τι ενέργεια χρειάζεται να πάρεις μια γύρα σκέψεις, δεν σου λέω πολλά, όσα θυμάσαι βαπόρια.

Κατάλαβες λοιπόν γιατί με τρώνε τα βαπόρια? Μου ρουφάνε την ενέργεια την ζωή μου. Απ’ την άλλη μπάντα όμως και χωρίς τα ρημάδια δεν μπορώ στιγμή – δεν έχω ζωή. Νομίζω πως θα πεθάνω έτσι και μου τα πάρουνε έστω και γι’ αστείο. Αλληλεξάρτηση καθαρή, για λες να είναι μονόπλευρη η σχέση? Το κόλπο είναι να μου παίρνουνε τα βαπόρια περίπου όσα μου δίνουνε, άντε και να χάνω και λιγάκι, δεν με νοιάζει, δεν θα ζήσω και αιώνια δα, θα με βαρεθώ και εγώ ο ίδιος άσε οι γύρω μου.
Αυτή τη ρέγουλα ψάχνω να βρω, πως δηλαδή να δίνω στα βαπόρια περίπου όσα μου δίνουνε άντε και λίγα περισσότερα. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν κατάφερα τίποτα πιο πολύ από το να αραδιάζω λέξεις και φράσεις, να στοιβάζω σκέψεις και συλλογισμούς χωρίς όμως αποτέλεσμα. Γι αυτό σου λέω σαράκι τα βαπόρια.

Πέρα όμως απ’ τα βαπόρια είναι και οι φωνές. Για βάλε πόσοι πριν από μένα καταναλώθηκαν απ’ το ίδιο σαράκι? Λοιπόν όλοι τούτοι και κατά πως το βρίσκουνε βολικό μου στέλνουνε και το μυνηματάκι τους.

- Τι έγινε παλικάρι … Σαββατοκύριακο ? Καλά τσίπα δεν έχεις να ρίξεις μια ματιά να δεις μη και θέλουνε τίποτα και κείνα τα καημένα που θαλασσοδέρνονται?
- Εγώ να … λίγο να ξαποστάσω κι αυτό κοντά στην θάλασσα μην πάει ο νους σας σε τίποτα βουνά Θεός φυλάξει.
- Δεν το περίμενα ποτέ από σένα. Αν κάνανε όλοι έτσι ο πατέρας σου θα ήτανε μακαρίτης από τα είκοσι. Άντε σάλτα τώρα να δεις τα μηνύματα και τα λέμε μετά.
- Μα ξέρετε είμαι μακριά και ο ΟΤΕ μου έχει κόψει την γραμμή και να θέλει και ο γιος μου να πάμε για ψάρεμα και …
- Έλα – έλα άσε τις δικαιολογίες και άμα θέλεις θα την βρεις την άκρη. Δεν λυπάσαι το βαπόρι που σε ταΐζει καθόλου?

Τα κακό με μένα και πολλούς άλλους είναι ότι πράγματι τα λυπόμαστε τα βαπόρια και μάλιστα πολύ. Ίσως πιο πολύ από την οικογένειά μας και φυσικά από τον εαυτό μας. Έτσι μάζεψα τα πράγματά μου βρήκα και μια φτηνή δικαιολογία που η γυναίκα μου και ο γιος μου ευγενικά έκαναν πως πίστεψαν και γύρισα εκεί που μπορούσα να μην ακούω τις φωνές.

Τι να κάνω αγαπητή οντότητα? Είμαι σε αδιέξοδο. Μαζί με μένα και χιλιάδες άλλοι γιατί μην νομίζεις ότι είναι μονάχα τα βαπόρια που είναι σαράκι. Είναι και η τράπεζα και το γιαπί και το περίπτερο και το ορυχείο και η καθαριότητα του δρόμου και και και μέχρι να εξαντλήσεις την λίστα. Απλά δεν ξέρω να μιλώ για τα άλλα και έτσι μιλώ μοναχά για την καμπούρα μου ελπίζοντας να καταφέρω να περάσω το μήνυμα και στους άλλους.

Φαντάζομαι στον κόσμο σου … Μπα δεν βαριέσαι ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ. Θέλω να πιστεύω όμως ότι θα είναι ένα τόσο δα μικρό κομματάκι καλύτερα από τον δικό μου, γιατί διαφορετικά άρχισε και συ να μου γράφεις μη και ανταλλάξουμε τους παράλληλους συμπαντικούς μας καημούς.

Τώρα θα μου πεις πως τολμώ να σε συγκρίνω με μένα, εσένα κοντζάμ οντότητα. Τολμώ οντότητά μου τολμώ. Γιατί είμαι βέβαιος πως κάπου πίσω από το πούσι που σκεπάζει τον ανεξιχνίαστο για μένα κόσμο σου θα υπάρχει μια άλλη οντότητα που θα φροντίζει να σου θυμίζει το πόσο εξαρτάσαι από τον κόσμο σου η από εκείνη και πόσο μικρή και αδύναμη είσαι σε σχέση με αυτή.

Γιατί έτσι είναι οντότητά μου τα πράγματα. Για να αισθανθεί κάποιος σπουδαίος και τρανός πρέπει να βρει ένα μικρότερο για να συγκριθεί μαζί του. Και αν δε βρίσκει κανένα πρόχειρο δημιουργεί έναν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, τον κάνει να αισθάνεται μικρότερος και έτσι η μεγαλοσύνη του φαντάζει πελώρια μπροστά στην μικρότητα του, αλλοίμονο, δημιουργήματός του.

Αυτά λοιπόν αγαπητή μου και μην βιαστείς να μου πεις περαστικά μου. Ποτέ δεν ξέρεις να πίσω από το συγνεφάκι σου η όπως αλλιώς το λες δεν κρύβεται μια άλλη οντότητα που εποφθαλμιά την ηρεμία σου και θέλει να κάνει την χαρά σαράκι. Γιατί οντότητά μου ΧΑΡΑ είναι τα βαπόρια ΧΑΡΑ δεν είναι σαράκι, όπως ΧΑΡΑ είναι και η κάθε δημιουργική έκφραση.

Φιλικά

ioannispk – son of a pirate

3 comments:

Pal-Pal said...

Αγριευουν τα πραγματα ... Εχω την αισθηση οτι παμε για Love story !!
Οντοτητα ειναι αυτη η καμμια ΘΕΟγκομενα ??? Καμμια φορα οι μεγαλοι ερωτες ξεκινουν απο παραξενες συμπτωσεις.Σημασια εχει η πορεια και το τελος.Οπως ομως εσυ τα παρουσιαζεις ,φαινεται οτι το τελος κρυβεται στο απειρο μιας Ρωσικης Κοσμικης κουκλας ( Ματρουσκα ).Οπως και να εχει ομως ειναι μια ..κουκλα.
Μου αρεσει πολυ αυτη σχεση και θα προτεινα, αν εκδοσεις καποιο βιβλιο-που ειμαι σιγουρος οτι αυτο θα γινει καποτε(αλλοστε νομιζω οτι ηδη εχεις αρχισει να μαζεβεις κοσμικα δομικα υλικα)- να εχει τιτλο " Γραμμα σε μια υπερφυσικη Οντοτητα ".
Και θα ημουνα ιδιαιτερα ευτυχης να προλογιζα το βιβλιο σου με αυτο το μικρο σχολιο....
Τωρα οσο αφορα τον αλλο σου μεγαλο ερωτα που λεγεται "Βαπορι" αυτος σιγουρα δεν κρυβεται,αλλα και γιατι να το κρυψουμε αλλωστε ....
Πιστευω η οντοτητα να δειξει κατανοηση και να μην εχουμε αντιζηλειες.... JPAL

Antonis said...

Καιρό έχω να μπω για να δω τα γραφόμενά σου. Βέβαια απολογούμαι διότι δεν τα έχω διαβάσει όλα ακόμη.
Μόλις πριν λίγες ημέρες στα γενέθλια του Πέτρου συνειδητοποίησα τη σχέση σου με τα καράβια. Όλοι μιλάγαν γι'αυτά, λέγαν ιστορίες, διηγόντουσαν τη ζωή τους και πίσω τους κρυβόταν πάντα ένα καράβι. Όπως σε μια οικογένεια γιατρών ή δικηγόρων ή εργατών θα άκουγες ιστορίες για τις θεραπείες, τις δίκες και τις φάμπρικες έτσι και σε μια οικογένεια ναυτικών ακούς ιστορίες για καράβια. Αυτή είναι η ζωή σου. Ποτέ δεν θα ξεπεράσεις τα καράβια, γιατί είσαι μέρος τους. Από σύμπτωση δεν έγινες "καθαρόαιμος" ναυτικός, αλλά η ψυχή σου είναι πάντα εκεί και ταξιδεύει.
Το καλό είναι ότι είσαι κοντά σε αυτούς που αγαπάς και σίγουρα προσφέρεις πιο πολλά όταν είσαι κοντά τους.

Φιλικά

Εγώ που ονειρεύομαι "κώδικα" από τα 16 μου, έχω πρόβλημα;

ioannispk - son of a pirate said...

Πρόβλημα ? Φίλε Α

Φυσικά και έχουμε όλοι οτι δεν είμαστε κοντά στην φύση / θάλασσα να ψαρεύουμε ας πούμε αντι να καθόμαστε το περισσότερο καιρό κλεισμένοι στον κόσμο μας.

Φυσικά όπως ξέρεις το να είσαι στην θάλασσα δεν αποκελείει τον κώδικα ξαθόλου αντίθετα σου δίνετε η ευκαιρία να γίνεις πιο ευριματικός.