A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Wednesday, August 29, 2007

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Πολλοί αποκάλεσαν αυτή την ημέρα – Μαύρη!

Από το πρωί της Παρασκευής εκατοντάδες φωτιές ξέσπασαν στον Ελλαδικό χώρο, κατακαίοντας δάση και περιουσίες, παίρνοντας ζωές. Η έκταση ήταν τέτοια που ακόμα και μετά από πολλές μέρες η κατάσβεση, παρ’ όλες τις προσπάθειες δεν ήταν δυνατή.

Ανθρώπινη, οικολογική και οικονομική καταστροφή – ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ!

Οι αρχές συνέλαβαν κάποιους με την κατηγορία του εμπρησμού, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, εντόπισαν κάποια περιστατικά ατυχημάτων, ενώ τα διάφορα σενάρια, φαιδρά, συνωμοσίας, εθνικιστικά, πολιτικών συμφερόντων, ρατσιστικά, και άλλα δίνουν και παίρνουν – ρίχνοντας λάδι στην φωτιά.

Έχει γίνει πολύ λόγος για τις καταστροφές και ως εκ τούτου αισθάνομαι ότι είναι περισσότερο από περιττό να προσθέσω οτιδήποτε. Λίγος λόγος όμως έγινε για το αντίκτυπο που έχουν οι φυσικές καταστροφές στην κοινωνική συμπεριφορά των πολιτών όταν αυτές συμβαίνουν.

Θα περίμενε κανείς ότι η πολιτεία δια μέσου των μελών της «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» και όχι οι εκάστοτε κυβερνήσεις, σύσσωμη θα συνέπασχε στην καταστροφή και κάθε ενεργό κοινωνικό μέλος, ανάλογα με τις δυνάμεις του θα ήταν αρωγός στην κατάσταση.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς έχουν μετατρέψει την αλληλεγγύη σε άκρατο ανταγωνισμό χωρίς όρια, όχι μόνο στις επιχειρήσεις και το εμπόριο, αλλά σε κάθε μορφή της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Οργισμένοι, θλημένοι, προδομένοι, ήταν όσοι υπέφεραν η τα συμφέροντα τους διαταράχτηκαν με το ένα η τον άλλο τρόπο. Όλοι οι υπόλοιποι παραμείναμε ανεγκέφαλα ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ. Συνεχίσαμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές και εκδρομές στην φύση (όση απέμεινε), συμμετείχαμε σε κάθε μορφής ψυχαγωγικά θεάματα και εκδηλώσεις και γενικά περάσαμε πολύ καλά. Μοναχά η σημαία στην ακρόπολη έμεινε να κυματίζει μεσίστια, να θυμίζει την ωμή πραγματικότητα.

Ντρέπομαι ειλικρινά που την ώρα που συνεβαίνανε όλα αυτά δεν μου πέρασε καν από το μυαλό να διακόψω το Σαββατοκύριακό μου έστω για να συμμετάσχω νοερά στην θλίψη που θα νοιώσουν οι απόγονοι μου όταν δεν θα μπορούν πια να κάνουν εκδρομές στην φύση και να διασκεδάζουν ξάνοιαστα.

Δεν ξέρω γιατί φτάσαμε να καίγεται όλη η Ελλάδα και γιατί η κρατική μηχανή δεν μπορεί να ελέγξει τέτοιες καταστάσεις. Ίσως και να μην μάθω ποτέ, ίσως να μην χρειάζεται κιόλας. Η Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007 δίδαξε – αποκάλυψε, άλλο ένα καινό στην κοινωνική μου μόρφωση. Έδειξε την ανάγκη να ξεθάψω (και ίσως όχι μόνο εγώ) το συναίσθημα της αλληλεγγύης που μάλλον προσπαθώ να κρύψω τρομαγμένος από την ανασφάλεια του σύγχρονου κόσμου.

  • Ποιος θα ξανα-διδάξει την αλληλεγγύη στους ανθρώπους, αφού προφανώς και η κοινωνία και οι μηχανισμοί της αλλά και οι θρησκείες απέτυχαν?

  • Ποιος θα βροντοφωνάξει ότι ανεγκέφαλος ψυχή δεν υπάρχει και ματαιοπονούμε αν προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την αιωνιότητα μιας τέτοιας?
ioannispk – son of a pirate

1 comment:

ioannispk - son of a pirate said...

NAR στα αραβικά σημαίνει Φωτιά.

Λες να βγαίνει απο εκει το "ΜΑΝΑΡ - ΜΑΝΑΡΙ" ?

Γιατι με τόσα ... ΜΑΝΑΡΙΑ ... που ορίζουν τις τύχες μας ... ΝΑΡ στα μπατζάκια μας.