A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Sunday, May 04, 2008

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάζω στην Καθημερινή

«Την πολιτική αστάθεια της περιόδου 1961-1967 που οδήγησε στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας θα επιχειρήσει να διαφωτίσει το Επιστημονικό Συμπόσιο που διοργανώνει το Ιδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης.»

Τελικά η ζωή κάνει κύκλους, ίσως μερικοί να θυμούνται το «στιγμιαίο αδίκημα» του Καραμανλή το 1974 βάση του οποίου απαλλάχθηκαν οι περισσότεροι των χουντικών, πλην ελαχίστων που στην πράξη τους πήρε στο λαιμό τους ο κουτός και «άφρων» Ιωαννίδης.

Για κοιτάξτε ενδιαφέρον για την κατάλυση του «δημοκρατικού» πολιτεύματος. Λες να ήταν και εκεί περίπτωση στιγμιαίου αδικήματος? Και με την ιστορική μνήμη τι γίνεται? Α συγνώμη ξέχασα αυτή είναι για να θυμόμαστε μόνο τα πολύ παλιά, τον Περικλή ας πούμε, και αυτά όχι όλα , όπως ίσως μερικοί «θυμούνται» ο Αριστοφάνης και άλλοι ήταν απαγορευμένοι κατά την διάρκεια του ΔΕΣΜΟΥ, διότι αυτό σημαίνει ΧΟΥΝΤΑ στα Ισπανικά. Τους δοσίλογους , τους κατσαπλιάδες, τους χουνταίους (για να αναφερόμαστε υπερκομματικά), πρέπει να τους σκεπάζει η λήθη του παρελθόντος.

Καλή πατέντα ετούτη η λήθη. έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως η χώρα και κατ’ επέκταση οι κάτοικοί της (του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου) δεν θα ξυπνήσουν ποτέ από τον ύπνου του, τα δανεικά μασώντος βολεμένου που κοιμούνται.

Κρίμα που σε μας τους κατοικούντες στην Ελλάδα ο πολιτισμός των ΕΛΛΗΝΩΝ είναι και λειτουργεί σαν ένα αφηρημένο ιδεολόγημα, που εννοούμε να ρευστοποιούμε εν είδη δανείων από τους ανά τον κόσμο εταίρους μας, κοινοτικούς τε και μη.

Πολιτισμός δεν είναι μόνο τα γράμματα και οι τέχνες όπως μονόπλευρα και επίμονα παρουσιάζουν ο τύπος και τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που και σε αυτά πρόσφατα ερωτοτροπούμε με τους ουραγούς. Είναι κατ’ αρχήν οι επιστήμες και κυριότερα είναι ότι υπάρχει σε ένα τόπο ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΡΡΕΟΥΣΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.

Πολιτισμός είναι ο τρόπος που λες ΚΑΛΗΜΕΡΑ, η συμπεριφορά του επιβάτη στο λεωφορείο, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους κοινόχρηστους χώρους. Δεν παράγετε πολιτισμός με ΔΑΝΕΙΑ και φυσικά δεν παράγετε πολιτισμός με την διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθεια.

ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. Να διδαχτούμε και να διδάξουμε στα παιδιά μας την ΑΛΗΘΕΙΑ για την ιστορία μας, το κράτος μας (όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά το 1830) και φυσικά την σύγχρονη ιστορία μας. Δεν είναι κακό ένας λαός να κάνει λάθη. Κακό είναι ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ και να εθελοτυφλεί κρυμμένος πίσω από έναν ανεξήγητο και ανόητο μεγαλοϊδεατισμό.

ioannispk – son of a pirate

2 comments:

ioannispk - son of a pirate said...

ΥΓ
ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΝ ...
" πρέπει η δεν πρέπει να κατέχουν κυβερνητικά πόστα οι ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ"

Ενώ νωρίτερα οι ΛΑΚΩΝΕΣ είχαν ζητήσει ούτε λίγο ούτε πολύ φορολογική ασυδοσία (εδώ που τα λέμε πολύ λογικό αίτημα αφού τέτοια επικρατεί και τώρα ατυχώς όχι νόμιμα).

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Anonymous said...

Οι λέξεις "ΠΕΡΙΚΛΗΣ" - "ΑΦΡΩΝ" δεν είναι καθόλου τυχαίες!
Όποιος θυμάται / γνωρίζει ας το διαφυλάξει σαν κόρη οφθαλμού από τα συμπόσια ιστορικής διευκρίνισης που διοργανώνονται.

ΑΧ ORWELL πόσο μα πόσο προφητικός ήσουν!