A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Monday, May 05, 2008

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ

Πάλι διαβάζω στην Καθημερινή. Αχ αυτή η Καθημερινή θα με στείλει σίγουρα στο καφενείο της Φτελιάς αφού παραμένω «αμέτι μουχαμέτι» αμετ-ανόητος.

«Το χωροταξικό διχάζει την κυβέρνηση, αλλά και την κοινωνία

Στις αντιδράσεις των επιστημόνων έρχονται τώρα να προστεθούν και εκείνες των πολιτικών. Λίγο πριν από τη συζήτησή του στη Βουλή, η αντιπαράθεση για το πρώτο εθνικό χωροταξικό πλαίσιο γίνεται ολοένα και εντονότερη, εξαιτίας του τρόπου που αντιμετωπίζει το μέλλον της χώρας για την επόμενη 15ετία.»

Λοιπόν για να δω αν τα θυμάμαι καλά. Ο Ελλαδικός χώρος υπήρξε μέρος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μέχρι την επανάσταση και την μετέπειτα δημιουργία του πρώτου κράτους. Ολόκληρη η γη της Οθωμανικής αυτοκρατορία (όχι μόνο στην Ελλάδα) ανήκε στον σουλτάνο. Άρα τίτλοι ιδιοκτησίας ΓΙΟΚ!

Συνεπώς εύλογα αναρωτιέται κανείς πως προέκυψαν οι περιουσίες (σε γη – για χρήματα άστο καλύτερα) μετά την σύσταση του κράτους το 1830 από όπου και αρχίζουν να εμφανίζονται τίτλοι κυριότητας?

Δύο σενάρια ανακύπτουν, είτε με «μεταβίβαση» από τους Τούρκους, η με ΑΡΠΑΓΗ και δηλαδή με τον εξής ένα και γνωστό τρόπο την ΑΡΠΑΓΗ. Μα θα αντιτάξει κάποιος στον πρόγονό μου έδωσε το αγροτεμάχιον ο Όθων. Εκτός αν ο Όθων αποδείξει ότι ήτο γνήσιος απόγονος του Πλάτωνος (πράγμα μεταξύ μας δύσκολο) στην οικογένεια το οποίου «φέρετε» ότι ανήκε η Κηφισιά, ξέχνα την την μεζονέτα.

Φυσικό λοιπόν δεν είναι να διχάζετε ακόμα η κοινωνία με το χωροταξικό αφού λειτούργησε στο παρελθόν και συνεχίζει να λειτουργεί με την λογική του «ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΙΔΕ» δηλαδή πλήρως και απολύτως αυθαίρετα? Τα περί περιβαλλοντολογικών ανησυχιών και άλλα τέτοια συγνώμη αλλά δεν τα πολύ πιστεύω. Μάλλον ο καυγάς γίνετε για το πάπλωμα όπως γίνετε άλλωστε χρόνια τώρα.

Α! και μην ξεχάσω «ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΤΕ ΕΠΙ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ Η ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΜΗΣΗΣ».

Τώρα ποιοι είναι οι όροι δόμησης, άστο και αυτό γιατί σηκώνει πολύ μα πολύ νερό.

ioannispk – son of a pirate

ΥΓ


Βουρ λοιπόν να αποδείξουμε όλοι την γνήσια Ελληνικότητά μας ως κατευθείαν απόγονοι των ενδόξων αρχαίων προγόνων, όχι τίποτα άλλο αλλά μην κινδυνεύσουν τα οικόπεδα!

Και παιδιά προσοχή ο Χολαργός ήταν ιδιοκτησία της οικογένειας του "ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ¨με τον οποίο προσωπικά δεν θα ήθελα μπλεξίματα - άρα προσοχή.

No comments: