A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Sunday, September 03, 2006

Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές?

Οι άνδρες προτιμούν τις Ξανθιές ?

Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο στο περιοδικό Discovery & Science, τεύχος Απριλίου 2006 (σελ. 29), το οποίο έκανε αναφορά σε ‘πρόσφατη έρευνα’ (χωρίς να παραθέτει περισσότερα στοιχεία), σύμφωνα με την οποία το ξανθό χρώμα των μαλλιών ορισμένων γυναικών οφείλετε σε εξελικτική διαδικασία της φύσης.
Συγκεκριμένα , το άρθρο ισχυρίζεται, ότι κατά την διάρκεια της εποχής των παγετώνων και λόγω της έλλειψης τροφής, η αυξημένη θνησιμότητα των ανδρών (κυνηγών και τροφο-συλλεκτών), οδήγησε σε κατ’ αναλογία αύξηση του πληθυσμού των γυναικών. Ως εκ τούτου η φύση στα πλαίσια του αυξημένου ανταγωνισμού των θυλικών απέναντι σε περιορισμένο αριθμό αρσενικών και σε συνδυασμό με τις ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΕΣ διαδικασίες χάρισε το ξανθό χρώμα μαλλιών στις ΒΟΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΕΣ γυναίκες!
Δεν μπορεί κανείς να αποφύγει «ανατρεπτικούς» συνδυασμούς σκέψεων, απαριθμώ μερικούς περισσότερο για να ξεθυμάνω, παρά γατί δυσκολεύομε να πιστέψω το άρθρο.
Αφού οι παγετώνες κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος της γης, γιατί η φύση δεν ακολούθησε την ίδια διαδικασία και π.χ. στους Μογγόλους η στους Ινδιάνους της Αμερικής?
Αν η φύση ακολουθεί στα πλαίσια της εξέλιξης ένα δρόμο τότε γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ο σχετικά «καλύτερος». Υπονοεί μήπως το άρθρο φυλετική ανωτερότητα ελέω της φύσεως?
Έμειναν τελικά οι μελαχρινές γυναίκες «σχετικά» ανέραστες και αν ναι τι έκανε η φύση για να αποκαταστήσει αυτή την «ανωμαλία»?
Πως εξηγείται το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν σκουρόχρωμοι, όχι μόνο στα μαλλιά αλλά και στο δέρμα?
Θα μπορούσα να γράφω μέχρι να πονέσουν τα χέρια μου. Αναρωτιέμαι όμως ποιος είναι αυτός που διεξάγει αυτές τις έρευνες, ποιος τις χρηματοδοτεί και κάτω από ποιες διαδικασίες και παραδοχές εκτελούνται.

Ioannispk – son of a pirate

No comments: