A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Sunday, August 27, 2006

Νευρικότητες

Νευρικότητες

Την πιο κάτω ιστορία μου διηγήθηκε η μητέρα μου και είναι πέρα για πέρα αληθινή με ήρωες κατοίκους του χωριού μας που έζησαν στα μέσα του περασμένου αιώνα.
Ο σύζυγος, παλαιός ναυτικός, είχε σπουδάσει την τέχνη της υπομονής καλά σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου. Όπως οι περισσότεροι είχε και αυτός το παρατσούκλι του που τον ξεχώριζε ανάμεσα στους άλλους συνονόματους και συνεπίθετους συγχωριανούς του.
Ο Πίκουλος είχε δέσει την ενήλικη ζωή του σφιχτά με τα δεσμά του γάμου της
Καλλιόπης. Όπως όμως και στη μυθολογία που η Αφροδίτη ζήλεψε τη ομορφιά της Ελένης και καταδίκασε τον έρωτά της με τον Πάρι να είναι ατελέσφορος έτσι και η νύμφη που τάχθηκε από το Δία να φυλάει τις πηγές της Πεντάβρυσης στο επανωχώρι , εμοίρανε την Καλλιόπη με περισσή νευρικότητα και οξυθυμία.
Τους καυγάδες τους τις περισσότερες φορές για ασήμαντη αιτία, ακολουθούσε πορία μέχρι τη θάλασσα (Γιάλια). Ο σύζυγος προπορεύονταν γελώντας και η Καλλιόπη ακολουθούσε βρίζοντας, με κάταρες και ακατάληπτους γρυλλισμούς.
Όταν έφταναν στην ακροθαλασσιά και τα πόδια του Πίκουλου έβρεχε η λυτρωτική Αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα, γύριζε απότομα και με μια σπρωξιά έριχνε την Μαινάδα Καλλιόπη στη θάλασσα.
- Σώσε με Δημήτρη μου!
Με μιας όλα τα Τελώνια που τυραννούσαν την ψυχή της Καλλιόπης ξεπλένονταν στο αλμυρό νερό και η λυτρωμένοι φωνή της έσμιγε ικετευτικά με τον παφλασμό των κυμάτων.
Δημήτρης και Καλλιόπη ανηφόριζαν τον παλαιό δρόμο προς το χωριό με αγαλλίαση,
Μέχρι τον επόμενο καυγά τους.

Ioannispk – son of a pirate

2 comments:

Pal-Pal said...

Nα ειχαμε και εμεις τα Γιαλια πιο κοντα μας.....
Εμενα το πιο κοντινο ειναι το Φαληρο μα πρεπει πρωτα να την βαλεις σε ταξι και το πιο πιθανο ειναι να μας πεταξει εξω ο ταξιτζης και τους δυο....
Το καλυτερο ειναι ....μουγκα!!!!

ioannispk - son of a pirate said...

Σωστά - αλλά για φαντάσου εικόνα ...