A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Sunday, August 27, 2006

T - Shirts - She Looks Clean - But


Με την επιστροφή του από τις καλοκαιρινές διακοπές, ένα φίλος με παρέπεμψε της πιο κάτω ιστοσελίδα. http://www.parkerstudio.com/AAW/JFK_story.html .
Πολύ σύντομα, η ιστορία περιγράφει την περιπέτεια κάποιου που θέλησε να επισκεφτεί την Αμερική φορώντας ένα T-Shirt που έγραφε στα Αραβικά «I will not be silent» η κάτι τέτοιο και αντιμετώπισε προβλήματα στην έκδοση VISA.

O Leonard Coen τραγούδησε κάποτε:

They sentenced me to 20 years of boredom to try and change the system from within!”

Δηλαδή, τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι στην συγκεκριμένη περίπτωση, με το να φοράς T-Shirts με ζωγραφισμένα συνθήματα, εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και ποταμούς συναισθημάτων (Θα θυμούνται οι παλαιότεροι το WHY? Που κυκλοφόρησε μετά τον πόλεμο του VIETNAM),δεν νομίζω ότι λύνετε τίποτα τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα .
Δυστυχώς η βιολογική ζωή που απομένει στον καθένα μας όταν μπορεί να συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αυτοβούλως, είναι μάλλον ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ. Έτσι ο πικετοφόρος (picket + φέρω(sic)), επιδεικνύοντας την ευσυνειδησία του Ιάπωνα εργάτη, απεργεί εργαζόμενος φορώντας το περιβραχιόνιο στο στήθος εν ήδη T-shirt.
Φυσικά σε οποιοδήποτε βιβλίο περί προπαγάνδας και marketing, ακόμα και σε αυτά του Κ. Πλεύρη η του Goebbels, η δύναμη της διαφήμισης με κάθε μορφή σαν μοχλός ‘άσκησης πίεσης στην ευθυκρισία του ατόμου περισσότερο και λιγότερο στην ενημέρωση, είναι μάλλον προφανής.
Διαβάζω στο Wikipedea:
Propaganda is a specific type of message presentation directly aimed at influencing the opinions of people, rather than impartially providing information.

Η αμερικάνικη αφίσα το Β’ Παγκοσμίου πολέμου με την καθ’ όλα καθαρή και ροδαλή “Caucasian” όπως λένε και οι αστυνομικές αναφορές, που αναρωτιέται «SHE LOOKS CLEAN – BUT» και συνεχίζει «GOOD TIME GIRLS, PICK UPS PROSTITUTES SPREAD SYPHILIS AND GONORRHEA», είναι αρκετά εύγλωττη. Παραφράζοντάς το μύνημα αναρωτιέμαι ...

Οι ... προτεινόμενες λύσεις διαμαρτυρίας η εκδήλωσης διαφορετικής άποψης, may look clean, but are they? “Better the devil you know, than the Angel you don’t” Όπως σωστά παρατηρούν και διδάσκουν τα παιδιά τους από μικρά οι Άγγλοι.

Ο καταπιεζόμενος (και δεν είναι απαραίτητες οι πολιτικές προεκτάσεις, κάποιος μπορεί να καταπιέζετε από τον εργασιακό, κοινωνικό η ακόμα και τον φιλικό, συγγενικό η οικογενειακό του χώρο) θέλει λύση στο πρόβλημά του τώρα, να την χαρεί όσο ζει. Τα άλλα όπως «Πέθαναν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι» κλτ είναι απλά ωραία λόγια. Πέθαναν γιατί πίστευαν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν όσο ΖΟΥΝ !

Μου μοιάζει πολύ «ΔΥΤΙΚΟΣ» ο προτεινόμενος τρόπος διαμαρτυρίας με T-Shirts και πάνω από όλα εύκολα λύνετε ...

DAMN IT!
YOU STRIP THEM DOWN NAKED!
THEY WERE NAKED ANYWAY!

Ioannispk – Son of a pirate

5 comments:

ioannispk - son of a pirate said...

Τα σχόλια του φίλου ΑΚ παραθέτονται στο Blog του στην σελίδα http://abadlot.blogspot.com/2006/08/t-shirt.html

ioannispk - son of a pirate said...

Ερώτηση / Διαπίστωση:

- IF Good time girls spread syphilis and ghonorrhea THEN Bad girls DONT (?) ELSE What ?

Antonis said...

Καταρχάς να διευκρινήσω ότι ο τύπος με το t-shirt ζει στην Αμερική και ήθελε να πετάξει από το JFK στη California. Είναι Ιρακινός, γνωστός blogger που "μάχεται" για κάποιες ιδέες του.

Γιάννη, τελικά δεν κατάλαβα αν θεωρείς προβοκάτσια τη συγκεκριμένη κίνηση; Με μπέρδεψες.
Δεν κατάλαβα επίσης αν με το "Better the devil you know, than the Angel you don’t" προσπαθείς να χαρακτηρίσεις τους Δυτικούς και τους Μουσουλμάνους.

P.S.
Bad girls spread SIN!!!
Shame on you Γραμματείς και Φαρισαίοι...!!!

ioannispk - son of a pirate said...

Δεν την θεωρώ προβοκάτσια, αλλά απλοική.
Better the devil you know ...

Με άλλα λόγια τα παιδιά των αγγλών ξέρουν πάντα να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τους, αφου
1. Τους έχουν πεισει να μαχονται με τα όπλα τους και επαιδευοντας τους
2. Οι κανόνες εμπλοκής είναι σαφείς και μπορούν εύκολα να αναλυθούν αφου οι εχθροι ειναι γνωστοι εδώ και χρόνια.

Το κείμενο μου δεν έχει μονο πολiτικές προεκτάσεις και εμηνίες, αλλα με την ευκαιρία του δικού σου έγραψα τις σκέψεις μου γενικότερα.

Μας aρεσει να εμπλεκόμαστε σε 'μαχες' με εχθρούς που γνωριζουμε, ειδικά όταν αυτοί πολεμούν με σπαθια που εμείς φτειάξαμε.

Για περισσότερα από κοντά με Ρακί και μέζέ.

ioannispk - son of a pirate said...

Bad Girls Spread Sin - but we like it!

Διαβάζω τους πιο κάτω στοίχους...

I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between
You know you wouldn't want it any other way

Written by M. Brooks, S. Peiken

Κρατάω τον τελαυταίο στοίχο.